Hoe goed is jouw team in staat om zich aan te passen aan de omstandigheden?

Hoe goed is jouw team in staat om zich aan te passen aan de omstandigheden?

Het afgelopen jaar kenmerkte zich door continu aanpassen. We hadden onszelf allemaal doelen gesteld. Maar als het dan anders loopt dan je verwacht dan komt het aan op je aanpassingsvermogen.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om:

  1. Bij de pakken neer te gaan zitten.
  2. Je tegen de strijd te verzetten.
  3. Te gaan kijken naar wat je nog wél kunt doen.

In dit blog gaat het over het aanpassingsvermogen dat er in het afgelopen jaar van ons allemaal gevraagd werd. En van onze klanten. Net als wij zelf, wilden klanten graag fysiek bij elkaar komen. Maar toen dat niet mogelijk bleek, moesten we meebewegen. Het is mooi om te zien dat we het samen voor elkaar hebben gekregen.

110 workshops voor de zorg

Zo hebben we in het afgelopen jaar bijvoorbeeld een aanvraag gekregen om 110 workshops in de zorg te verzorgen. Als er één sector was die te maken had met aanpassingen dan was het deze wel. Helaas hebben we niet al die workshops uit kunnen voeren. Die verwachting is dus niet gerealiseerd. Maar we hebben er al wél 45 kunnen geven door ons aan te passen en ons nieuwe skills eigen te maken. Dit door de teamworkshops online uit te voeren. Daar hebben we veel positieve reacties van deelnemers op gekregen. Dus 2020 heeft ons ook veel gebracht, want we zijn ‘zomaar’ online teamworkshops en trainingen gaan geven. Al met al kijken we dankbaar terug op het afgelopen jaar.

Moraal van het verhaal

Situaties lopen anders dan gedacht. Ons talent is nog steeds hetzelfde maar we hebben ons aangepast aan de omstandigheden om deze in te kunnen blijven zetten. Waar de een uitblinkt in aanpassen en dit van nature in zich heeft, geldt dat voor de ander niet of in mindere mate. Wij brengen dat (en vele andere inzichten) in ons werk in kaart om aan te geven wat het aanpassingsvermogen van je teamleden is. Want daar wordt ook in 2021 een beroep op gedaan. Uiteindelijk hebben we allemaal een keuze in hoe we met omstandigheden omgaan.

Het nieuwe jaar

En nu? Nu zijn we bijna een maand op weg in het nieuwe jaar. We hebben opnieuw plannen en goede voornemens. En dat is goed, want zonder doel ga je niet bereiken wat je tevreden maakt. Dus, hoe veranderend de wereld ook is, ook in 2021: áls je het komende jaar je talent wilt benutten en je doelen wilt bereiken dan zul je aan de slag moeten om een plan te maken. Tegelijkertijd wil je in staat blijven om je aan te passen. Pas dan laat je talent renderen en dát is precies waar we vanuit Triple Balance op focussen. We helpen je graag om beter inzicht te krijgen in talenten en aanpassingsvermogen. Neem je even contact met ons op als je vragen hebt? Namens ons team, een mooi en interactief 2021 gewenst!

We helpen je graag bij het aanpassen van offline naar online teammeetings. Ontdek wat we hebben geleerd om een online teammeeting leuker en aantrekkelijker te maken en download de 7 tips! Download 7 tips!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!