Een leven lang leren: Waarom blijf ik elke dag groeien?

Een leven lang leren: Waarom blijf ik elke dag groeien?

In de hectiek van de groei van ons bedrijf en de race om passende leertrajecten op te zetten, wil ik mijn verhaal delen. Als consultant en trainer sta ik dagelijks midden in het leerproces van anderen, maar waarom blijf ik zelf elke dag leren en groeien? Laat me je meenemen in mijn persoonlijke reis.

Authentiek zijn en blijven

Voor mij betekent blijvend leren in essentie worden wie je bent. Het gaat niet alleen om groei die oppervlakkig is of voldoet aan verwachtingen van anderen. Het draait om authentieke groei, die in lijn is met mijn identiteit. Het klinkt misschien wat wollig, maar denk er eens over na. Want wat heb je aan groei als het niet past bij wie je bent? Of wanneer groei een kunstje is? We werken veel met de Talent Motivatie Analyse (TMA), waarvan de slogan ‘Alles gaat beter wanneer jij jezelf kunt zijn’ als een kompas voor mijn leerproces dient. Want alles gaat toch ook beter in situaties waarin jij jezelf kan zijn?

Inspiratie van oma

Waarom ik blijf leren en groeien heeft verschillende kanten. Een diepe bron van inspiratie voor mijn levenslange leerproces is mijn oma. Toen ik op jonge leeftijd bij haar op visite ging klonken de woorden ‘ik leer nog elke dag’ vaak. Ze was ver in de negentig en ondanks dat ze lichamelijk niet meer alles kon, bleef ze actief in het helpen van anderen. Haar woorden zijn dan ook mijn levensmotto geworden. Stoppen met leren betekent voor mij stoppen met leven.

Persoonlijke drijfveren

Mijn eigen drijfveren, zoals ambitie, het stellen van hoge doelen en mezelf constant uitdagen, sturen mijn groeiproces. Diep van binnen voel ik dat er meer inzit dan ik denk. Mijn persoonlijke mission statement ‘Ben je klaar voor maximale groei?’ weerspiegelt mijn aanjagende en katalyserende aard, die me aandrijft om het maximale uit mensen, teams en organisaties te halen.

Levenslange missie

Groeien is voor dus mij een intrinsieke eigenschap die voortkomt uit wie ik ben. Ik wil een inspiratiebron zijn voor anderen, hen aanmoedigen om hun unieke waarde te ontdekken en effectiever in te zetten. Anderen aanmoedigen in hun groei en zelf stilstaan past mij niet zo. Elk individu heeft een eigen unieke waarde en zijn eigen manier van groeien, en groei aanmoedigen die de unieke waarde versterkt daar wordt ik blij van.

Mijn verhaal illustreert de diepere betekenis van levenslang leren: het is niet alleen kennis vergaren, maar een transformatief proces dat in lijn is met je identiteit. Inspiratie, persoonlijke drijfveren en het bewust worden van je eigen missie zijn de drijfveren om dagelijks te blijven groeien.

Spreekt mijn verhaal je aan en zou je eens willen sparren? Wil je jouw persoonlijke missie beter onder woorden brengen? Leuk, neem vrijblijvend contact met je op en ik denk graag mee.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!