Wat mij ontroert in mijn werk

Ontroering bij het begeleiden van teamcoaches in de zorg

Kun je naar jezelf kijken en erkennen dat je iets nodig hebt? Dan behoor je tot een kleine selectie mensen. Hier vervolgens ook nog werk van maken en angsten overwinnen maakt je al helemaal speciaal. Ik heb het geluk om hier in mijn dagelijks leven mee bezig te zijn. Hierbij word ik vaak ontroerd, iets waar ik vandaag graag meer over vertel.

Heb ik ook talent?

Wat me ontroert is als mensen verbaasd zijn dat ze talenten hebben. Dat ze tot de ontdekking komen dat wat voor hen heel normaal is, voor een ander heel bijzonder is. Uit een TMA analyse haalt nagenoeg iedereen nieuwe informatie over zichzelf, maar als de verrassing net dat beetje groter is dan ontstaat er die glimlach. En die glimlach, van oor tot oor, daar ga ik zelf ook van stralen.

Durf naar jezelf te kijken

Iets anders wat ik ontroerend vind is als mensen kwetsbaar durven zijn. Iemand heeft ergens last van, en in plaats van een ander de schuld te geven wil hij of zij dit zelf aanpakken. Dan hebben we het nog helemaal niet over hoe we dit dat gaan doen, maar echt over het moment dat iemand zich dit realiseert. Ze zijn zich bewust van hun deuken, en zijn bereid om naar zichzelf te kijken en angsten aan te gaan.

Ontdek je eigen kwaliteiten

Als de vervolgstap vervolgens wel gezet wordt en een angst daadwerkelijk overwonnen wordt, dan maakt dit het natuurlijk helemaal af. Het mooiste voorbeeld hiervan ben ik misschien wel zelf. Als tiener deed ik vakantiewerk in een fabriek waar plastic producten werden gemaakt. Het was werk aan de lopende band, en ik zette de hele dag hengsels aan plastic emmers. Ik kon dit dagen doen, leverde stapels emmers op en had het prima naar mijn zin. Mijn omgeving reageerde hier echter anders op; zij vonden het raar dat ik dit leuk vond. Door deze negatieve kijk ging ik aan mezelf twijfelen. Blijkbaar moest ik iets anders leuk vinden.

Het heeft lang geduurd in mijn leven tot ik ontdekte dat continu hetzelfde kunnen blijven doen een hele mooie kwaliteit is. Een bestendige kwaliteit om tot in het oneindige door te kunnen gaan en iets te blijven doen. Het moment dat ik dat doorhad viel er een last van mijn schouders af. Ik hoefde niet langer iets anders te willen, maar accepteerde helemaal wie ik was. En wie ik ben, want daar ben ik nog iedere dag trots op.

Ben jij ook benieuwd wat jouw kwaliteiten en talenten zijn? Laat mij je helpen, en wie weet gaan we samen een ontroerend proces aan.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Success message!
    Warning message!
    Error message!